Tralee

Een stad van ongeveer 20 duizend inwoners. Het heeft een klein en gezellig centrum met een aantal zeer leuke pubs.

Tralee is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. Met Bus Eireann kost het volgens schema 6 uur vanaf Dublin (maar dat kan wat langer duren), met de trein ben je er met iets meer beenruimte in 4 uur.

'The Rose of Tralee' is een jaarlijks terugkerend 5-daags festival. Wij waren de dag nadat het was afgelopen in Tralee. Het is een uit de hand gelopen miss-wedstrijd met veel muziek in de verschillende pubs in de stad.

Tralee accommodatie

Camp

We hebben gezocht, maar echt een dorp hebben we niet kunnen vinden. De Lonely Planet spreekt over een 'strung-out village' en dat geeft het goed weer. Er staan een pub, een B&B, een benzinestation en een busstop rond een kerk, in de omgeving staan nog wat huizen maar niet te dichtbij, en dat is het.

Camp accommodatie

Anascaul

Anascaul bestaat voornamelijk uit een lange straat wat eigenlijk de snelweg N86 is. Het oogt heel leuk en de 'South Pole Inn' is zeker een bezoek waard.

Anascaul accommodatie

Dingle

Het meest toeristische dorp op de peninsula. Het heeft 1500 inwoners, maar huizen worden in rap tempo bijgebouwd. Het dorp, wat uit een paar straten bestaat, heeft een overvloed aan pubs, winkels, restaurants en hotels.

Accomodatie: Ballingtaggart House Rainbow Hostel

Ventry

Er is een baai met een prachtig strand. Aan de noordkant van de baai staan twee pubs, een post office en wat huizen. Ventry is klein, de twee stacaravanparken er vlak bij zijn elk groter als het dorp. Maar het strand is mooi.

Ventry wildkamperen

Dunquin

Dunquin is niet zozeer een dorp als een grondgebied met huizen die iets dichter bij elkaar staan als normaal op het platteland. Het heeft geen winkel, maar wel een pub (in Ierland hoor je er als dorp niet bij als je dat niet hebt).

Het dorp ligt prachtig aan de westkant van de peninsula, hoog op de kliffen uitkijkend over de oceaan en Great Blasket Island. Er vlak bij zijn een aantal strandjes waarheen je kunt afdalen via prachtige weggetjes en trappen.

Drie keer per dag is dit de eindstop van Bus Eireann die vanaf Dingle een aantal dorpjes toegankelijk maakt met openbaar vervoer.

Dunquin accommodatie

Ballyferriter

Dominant in het dorp is een combinatie van hotel, restaurant en pub in een groot (en mooi geschilderd) gebouw. De kerk mag er ook zijn. Ballyferriter heeft meer B&B's dan pubs, maar het scheelt niet veel.

Ballyferriter accommodatie